Савченко заперечує наявність підроблених COVID-сертифікатів у неї і сестри: "шкандалю не буде"

Савченко заперечує наявність підроблених COVID-сертифікатів у неї і сестри: "шкандалю не буде"
Читать на русском

Савченко відмовилася говорити, чи вакцинувалася вона, і заявила, що встановленого законом документа про вакцинацію не існує.

Колишній народний депутат України Надія Савченко прокоментувала скандал з фальшивими COVID-сертифікатами. Ексдепутат заперечує, що вона і її сестра Віра підробляли документ. Більш того, на її думку, встановленого законом документа про вакцинацію не існує.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Надії Савченко в ефірі телеканалу "Україна-24".

"Шкандалю не буде. Ні Віра Савченко, ні я не підробляли, не замовляли, не купували ніяких сертифікатів", - сказала Савченко.

На думку ексдепутата, постанова уряду щодо впровадження необхідності надання додаткових документів, крім паспортів, для проходження кордону, допуску на роботу і т. п. є неконституційними.

Відповідаючи на питання, чи був у неї документ про щеплення, Савченко підкреслила, що "не існує такого документу щодо вакцинації".

"Будь-який документ, який, як вам кажуть, є підробленим, повинен бути експертизою порівняний з якимось оригіналом. Покажіть хоч один оригінал документа, якщо це документ. Або цієї довідки... Як виглядають всі ці папірці? По-різному. Покажіть хоч один оригінал, тоді ви зможете говорити про якусь підробку", - вважає Савченко.

На запитання ведучого, чи робила екс-нардеп щеплення, Савченко відмовилася відповідати, посилаючись на закон про захист персональних даних про здоров'я людини.

"Інформація про стан здоров'я захищена законом. І ніхто не має права розголошувати інформацію про ваше здоров'я", - підкреслила вона.

Також Савченко зазначила, що правоохоронці, які ведуть Слідство, повинні вручити їй підозру, а потім за рішенням суду - "ми побачимо, що це було".

Раніше APnews повідомляв, Надія Савченко разом з сестрою в аеропорту "Бориспіль" намагалися використовувати підроблені сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. Поліція відкрила справу.

На затримання Надії Савченко та її сестри, які прилетіли з Туреччини з фальшивими COVID-сертифікатами відреагували ЗМІ Німеччини, відзначивши, що на цей момент рівень вакцинації в Україні залишається на низькому рівні, незважаючи на наявність вакцин.

Новини партнерів

Підроблені COVID-сертифікати сестер Савченко: "слуга народу" показала відео з аеропорту "Бориспіль"
Алек Болдвін вперше прокоментував випадкове вбивство оператора-українки: "немає слів, щоб висловити печаль"

Найпопулярніше за тиждень