"Сам буду просити": Кравчук назвав умову заміни "мінського" формату по Донбасу

"Сам буду просити": Кравчук назвав умову заміни "мінського" формату по Донбасу
Читать на русском

Леонід Кравчук зазначив, що "мінський" формат можна розширити.

"Мінський" формат переговорів по Донбасу треба буде міняти, якщо не буде ніяких результатів. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука в ефірі "Україна 24".

За його словами, вже з'явилися перші маленькі кроки, які дозволяють говорити, що Україна зможе добитися від РФ конкретних та ефективних дій в "мінському" форматі.

"Але якщо ми побачимо, що це або спроба якось відійти від головного питання про мир на Донбасі, або спроба приховати свої справжні наміри, я буду підтримувати, не тільки підтримувати, а сам буду просити - виходити з "мінського" формату, тому що все вже було зроблено, щоб його реанімувати, але, на жаль, не вийшло. Значить треба шукати інші формати", - зазначив Кравчук.

Крім того, він вважає, що "мінський" формат можна розширити.

"Подивімося, що станеться після тих дій, які відбуваються по Україні в Європі, США, можлива зустріч Зеленського з Путіним, точно буде зустріч Байдена з Путіним. Ось після всіх цих зустрічей та прийнятих рішень ми тоді зможемо остаточно прийняти нашу позицію по "мінським переговорам", - підсумував глава української делегації.

Як раніше повідомляв APnews, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, як "взяти Путіна за те місце, яке болить", щоб розв'язати питання Донбасу. За словами першого президента України, потрібно задати йому питання щодо виконання домовленостей в рамках "нормандського формату".

Новини партнерів

Школи та виші Києва закликали продовжити "дистанційку" й після 5 травня
На трасі Київ-Чоп лоб в лоб зіштовхнулись два авто: постраждали троє маленьких дітей

Найпопулярніше за тиждень