Саакашвілі з військового шпиталю закликав США ввести санкції проти влади Грузії

Саакашвілі з військового шпиталю закликав США ввести санкції проти влади Грузії
Читать на русском

Політик вважає, що його арешт після повернення політично мотивований

Третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який перебуває у військовому госпіталі, закликав американську владу ввести санкції щодо грузинських політиків. Політик буквально звинуватив керівну партію Грузії в узурпації влади.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Politico.

За словами Саакашвілі, він повернувся до Грузії, щоб урятувати її від антидемократичної влади, але його заарештували, тому він на знак протесту голодував 50 днів. Він упевнений, що партія "Грузинська мрія" контролює судову систему та медіа.

"Грузинський народ неодноразово заявляв про бажання вступу країни до НАТО, але натомість нинішня влада заграє з Іраном і Росією з приводу створення платформи "регіонального співробітництва", яке відроджує ідею усунення західного впливу в стратегічному регіоні Південного Кавказу... Байдена) зробити свій внесок у підтримку нашої молодої демократії, яка перебуває у серйозній небезпеці", - йдеться у повідомленні.

При цьому політик вважає, що американська влада має засудити владу Грузії через спроби підриву демократії, а "Конгрес має розглянути питання запровадження санкцій проти порушників прав людини в Грузії відповідно до глобального закону Магнітського".

Як раніше повідомляв APnews, Міхеїл Саакашвілі припинив голодування. Політик їсть лише під наглядом лікарів.

Новини партнерів

Шмигаль пояснив, чи загрожують українцям віялові відключення електроенергії
У Польщі пригрозили повністю закрити кордон із Білоруссю

Найпопулярніше за тиждень