Розумков розкритикував ініціативу Зеленського виплачувати вакцинованим українцям по 1000 гривень: соромно, якщо чесно

Розумков розкритикував ініціативу Зеленського виплачувати вакцинованим українцям по 1000 гривень: соромно, якщо чесно
Читать на русском

Разумков вважає, що влада намагається пропіарити "Дію" до майбутнього електронного голосування, а 1000 гривень людям потрібна явно не для походу в кіно.

Колишній спікер Верховної Ради, а нині народний депутат Дмитро Разумков розкритикував ініціативу президента України Володимира Зеленського виплачувати всім вакцинованим проти коронавірусу українцям тисячу гривень.

Свою думку нардеп висловив журналістам у кулуарах ВР, пише APnews.

Так він вважає, що влада за допомогою нібито підтримки бізнесу лише намагається пропіарити державний додаток "Дія" до майбутнього електронного голосування. Водночас, він зазначив, що допомагати громадянам під час епідемії необхідно.

"Програму допомоги людям у ковід – добре. Програму допомоги креативним індустріям – вибачте, але це погана технологія, коли так намагаються впровадити "Дію", зробити її більш поширеною – щоб потім впроваджувати електронне голосування. Що таке електронне голосування та транзитний сервер, ми вже бачили у 2004 році. І я думаю, що ми не хочемо бачити такі результати голосування за президента, як бачимо в Російській Федерації. Це точно нам не по дорозі", – сказав Разумков.

Крім того, йому не сподобалося, що людям доведеться витрачати гроші на кіно чи музеї. Разумков зазначив, що для багатьох піти у кіно, спортзал чи музей – це недозволена розкіш, при цьому українцям не вистачає на елементарні потреби, і цю тисячу вони могли б справді витратити на них.

"Людям тисяча точно була б не зайвою. Але для багатьох піти в кіно чи музей - недозволена розкіш. Людям часто не вистачає на елементарні речі. Здається, ніби це робиться під окремо-взяті студії, які роблять інформаційний контент. Ну, це все соромно. Якщо чесно... Давайте вийдемо на вулицю, запитаємо людей... Якщо їм дати 1000 гривень, то вони що на неї підуть куплять – одяг дитині, їжу собі, якісь елементарні речі чи підуть у музей? 10 осіб з 9 дадуть відповідь точно, що куплять перше необхідне для них", - сказав депутат.

Разумков також вважає, що нова ініціатива не реанімує рейтинг президента, а навпаки і далі ховатиме його.

Як повідомляв APnews, народний депутат від фракції "Слуга народу" Єлизавета Богуцька, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського про те, що щепленим українцям виплачуватимуть по 1000 гривень, заявила, що її не зможуть змусити пройти вакцинацію проти коронавірусу ні за 1000 гривень, ні навіть за 50 тисяч доларів.

Новини партнерів

Росія випробувала протисупутникову зброю, створивши загрозу для МКС
1000 грн вакцинованим: Шмигаль розповів, звідки візьмуть гроші на ініціативу Зеленського

Найпопулярніше за тиждень