Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: ДБР відкрило справу про службову недбалість керівництва НГУ

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: ДБР відкрило справу про службову недбалість керівництва НГУ
Читать на русском

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

У зв'язку з трагедією, що сталася вночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі, Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу ДБР. Зазначається, що службові особи Головного управління НГУ "в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби при організації заходів охорони важливих державних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури, органів держвлади", а також "забезпечення несення служби на цих об'єктах військовослужбовцями підлеглих частин оперативно-територіальних Національної гвардії України”.

Відомо, що попередня кваліфікація злочину — недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового стану (ч. 3 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

"ГБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов, через які воно стало можливим", - заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

Як відомо, у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу військовослужбовець Національної гвардії з автомата розстріляв варту військовослужбовців. В результаті загинули п'ятеро людей, ще п'ятеро отримали поранення.

У мережу потрапило відео з камер спостереження моменту розстрілу нацгвардійцем товаришів по службі в Дніпрі. Також у мережі з'явилися фотографії вбитих нагцвардійців.

Раніше APnews повідомляв, поліцейські затримали Артемія Рябчука, який розстріляв п'ятьох своїх товаришів по службі, а ще п'ятьох поранив.

Новини партнерів

В Україні за добу виявили понад 32000 випадків COVID – це абсолютний рекорд
Глава МВС Монастирський заявив про створення комісії з розслідування масового розстрілу в Дніпрі: "можливі кадрові висновки"

Найпопулярніше за тиждень