Розпуск КСУ – кримінал і підстава для імпічменту Зеленського, - Богдан

Екс-глава Офісу президента Андрій Богдан
Читать на русском

Екс-керівник ОП заявив, що президент не міг не знати, що КСУ готує скандальне рішення.

Екс-очільник Офісу президента України Андрій Богдан впевнений, що Володимир Зеленський знав про те, що Конституційний суд готує скандальне рішення щодо декларування. Він стверджує, що спецслужби зобов'язані були попередити главу держави.

Про це Богдан заявив в інтерв'ю виданню "Українська правда", передає APnews.

На думку колишнього керівника ОП, оточення Зеленського знало і повинно було попередити про підготовку рішення КСУ щодо антикорупційних положень, яке в кінцевому результаті наробило багато галасу.

"Президент же заявляє, що це диверсія проти України, так? Так диверсія проти України – це злочин. Тобто в тебе є спецслужби, які точно тебе інформували, що готується такий злочин. Яка твоя була реакція? Ніякої. Яка робота проводилася? Ніякої.

Це ж кримінальна стаття, якщо ти знаєш про підготовку злочину і не реагуєш. Правильно? Тобто треба реагувати було в той час, коли ти вже довів до того, що мовчиш і робиш вигляд, що все нормально, і таким чином даєш сигнал, що ти не проти. Публічно навіть", - наголосив Андрій Богдан.

Богдан впевнений в тому, що представник президента в КСУ Федір Веніславський точно мав знати про підготовку відповідного рішення.

"Він не міг не знати. Це його робота, він не міг не попередити про загрозу", – констатував екс-глава ОП.

Крім того, Богдан підкреслив, що про рішення, яке готував Конституційний суд, знали і в спецслужбах.

"Це неможливо, не існує такого варіанту, щоб вони не доповіли (ред. – президенту)", – заявив він.

Богдан вважає, що рішення КСУ "протирічить логіці" і не має відповідного обґрунтування, проте "лікувати хворобу розстрілом не варіант". Так екс-глава ОП висловився щодо ініціативи президента відправити у відставку всіх суддів КСУ.

Він вважає, що ініціатива президента щодо розпуску КС може бути підставою для імпічменту, оскільки те, що він робить – це кримінальна стаття.

"Це може бути підставою для процедури імпічменту. Політично президент діє правильно. Але ти мав це розуміти, ти мав до цього готуватися, ти мав це робити завчасно", – резюмував Андрій Богдан.

Як повідомляв APnews, Зеленський залякує депутатів. Політолог роз’яснив, чи варто чекати розпуску Верховної Ради.

Новини партнерів

Діти загиблих від COVID-19 медиків отримають безкоштовну освіту
Чи шкідлива маска для здоров'я: думка вчених

Найпопулярніше за тиждень