Розпродаж провалився? Чому Мін’юст вдруге не зміг продати в’язницю та що робитимуть з нею далі

Розпродаж провалився? Чому Мін’юст вдруге не зміг продати в’язницю та що робитимуть з нею далі
Ексклюзив
Читать на русском

Першу в'язницю намагалися продати вже два рази, знижуючи ціну, однак бажаючого її придбати досі нема

Ще у лютому Мін'юст виставив на продаж першу в'язницю за 220 млн гривень - Ірпінський виправний центр №132. Проте покупець так і не знайшовся, аукціон не відбувся через завелику ціну - про це тоді розповів міністр юстиції Денис Малюська.

У відповідь на запит APnews Фонд державного майна пояснив, що стартова ціна в’язниці була визначена на рівні балансової вартості.

Згодом вартість було знижено до 110 105 793,83 грн. - на 50%. Проте аукціон не відбувся знов.

На питання, що будуть робити з в’язницею далі нам розповіли, що відповідно до Закону, у разі якщо об’єкт який пропонувався для продажу на аукціоні, не продано, проводиться повторний аукціон із зниженням стартової ціни на 50 відсотків. А якщо й на такому аукціоні (за такою ціною) об'єкт не буде продано, проводиться аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій також зі зниженням стартової ціни на 50 відсотків.

Або, якщо коротко, її будуть знижувати до того моменту, поки не з'явиться бажаючий.

"Тепер на 17 травня заплановано аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій з тою ж стартовою ціною - 110 105 793,83 грн. Такий аукціон передбачає, що ціна активу спочатку знижується допоки хтось з учасників торгів не виявить бажання придбати актив за такою вартістю. Далі ціна, за якою падіння було зупинено учасником, вважається стартовою, і у всіх учасників є можливість позмагатись за актив протягом 1 раунду. Переможцем визначається учасник, який зробив найвищу ставку під час торгів", - розповіли у Фонді держмайна.

Раніше APnews писав, як навіщо Мін'юст розпродає в'язниці.

Новини партнерів

В Україні можуть спростити отримання компенсацій медикам за наслідки COVID-19
Поруч з Балі пропав індонезійський підводний човен: кисень на ньому закінчиться через 3 дні

Найпопулярніше за тиждень