"Розглядаємо різні варіанти": в КМДА розповіли, що чекає Київ у разі посилення карантину

"Розглядаємо різні варіанти": в КМДА розповіли, що чекає Київ у разі посилення карантину
Читать на русском

Варіант зупинки транспорту також розглядається, але остаточне рішення буде залежати від епідеміологічної ситуації - зараз вона складна.

Сьогодні уряд "публічно дозволив" меру Києва Віталію Кличку посилювати в столиці карантин, як він просив, якщо це буде необхідно. У КМДА при цьому розповіли про те, що може чекати жителів міста.

Зокрема, пообіцяли не посилювати заходи "з сьогодні на завтра", а попередити про це заздалегідь. Про це APnews пише з посиланням на інтерв'ю заступника голови КМДА Миколи Поворозника "Сегодня".

Він заявив, що все буде залежати від епідситуації і зараз розглядаються різні варіанти. Пояснив, що якщо "місто і закриватимуть", то тільки з чітким розумінням, що це принесе результат. Рішення про це буде прийматися найближчим часом.

У КМДА розглядають варіант зупинки транспорту, але рішення буде залежати, як і в цілому карантинні заходи, від епідеміологічної ситуації - зараз вона складна.

"В даному випадку повинен розірватися ланцюжок поширення інфекції, а також розвантажитися медична система. Просто закритися, аби закритися - це неправильно", - заявив Поворозник.

При цьому він зазначив, що такої паніки, як була минулого року серед людей, в цьому році вже не чекають, так як "всі звикли жити в умовах пандемії".

APnews писав, що прем'єр сьогодні заявив, що місцева влада може самостійно вводити посилені норми карантину, орієнтуючись на ситуацію. Таку відповідь він дав, в тому числі, і на вчорашнє звернення мера міста Віталія Кличка, який попросив надати місцевій владі відповідні повноваження. Шмигаль "тонко" натякнув, що мерам міст треба брати на себе відповідальність, а не "чекати вказівок".

Новини партнерів

Остаточний звіт: український літак МАУ збили іранські військові, прийнявши його за "ворожу ціль"
Польща на три тижні вводить загальнонаціональний локдаун

Найпопулярніше за тиждень