Росіяни почали застосовувати гіперзвукові ракети Х-47М «Кинжал», які не можуть виявляти сили ППО

Росіяни почали застосовувати гіперзвукові ракети Х-47М «Кинжал», які не можуть виявляти сили ППО
Читать на русском

Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні росія.

Вчора по Вінниччині росіяни вдарили гіперзвуковими ракетами Х-47М «Кинжал». Саме тому перший вибух чули ще до тривоги. сили ППО не можуть виявляти такі ракети. Про це повідомили в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, передає APnews.

"Основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160. Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році, їх випущено усього декілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети 3500 – понад 12000 км/год", - повідомили в ОК ПС ЗСУ.

Зазначається, що після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери, а при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тис. км/год.

"Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в Збройних Силах України засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її. Із 24 лютого 2022 року зафіксовано лише декілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях", - додали в Командуванні Повітряних Сил.

Новини партнерів

Турецький виробник Bayraktar вже придбав ділянку під завод в Україні та розробив проєкт
В ООН закликали надати МАГАТЕ доступ до Запорізької АЕС

Найпопулярніше за тиждень