Росія, США та ще три "ядерні" країни заявили про недопущення війни з застосуванням ядерної зброї

Росія, США та ще три "ядерні" країни заявили про недопущення війни з застосуванням ядерної зброї
Читать на русском

Держави підтвердили важливість протидії ядерним загрозам.

США Велика Британія, Франція, Китай та Росія заявили, що їхньою першочерговою відповідальністю є недопущення війни між державами, які мають ядерну зброю.

Відповідна заява була опублікована на сайті Кремля, пише APnews. Зазначається, що держави підтвердили важливість протидії ядерним загрозам та наголосили на важливості збереження та дотримання двосторонніх та багатосторонніх угод та зобов'язань у сфері нерозповсюдження, роззброєння та контролю над озброєннями.

"Ми заявляємо, що в ядерній війні не може бути переможців і вона ніколи не повинна бути розв'язана. Оскільки застосування ядерної зброї мало б далекосяжні наслідки, ми також підтверджуємо, що ядерні озброєння, поки вони продовжують існувати, повинні служити оборонним цілям, стримування агресії і запобіганню війни. Ми вважаємо, що подальше поширення таких озброєнь має бути попереджено. Кожен з нас має намір зберігати й надалі зміцнювати наші національні заходи щодо запобігання несанкціонованому або ненавмисному застосуванню ядерних озброєнь", — йдеться у заяві.

Крім того, "ядерні" країни заявили про збереження прихильності до зобов'язань за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), включаючи зобов'язання за статтею VI “у дусі доброї волі вести переговори про ефективні заходи щодо припинення гонки ядерних озброєнь у найближчому майбутньому та ядерному роззброєнню, а також про Договор про загальне та повне роззброєння під суворим та ефективним міжнародним контролем”.

"Ми знову заявляємо про актуальність раніше зроблених нами заяв про не націлювання та підтверджуємо, що наша ядерна зброя не націлена один на одного або на будь-яку іншу державу", - сказано у заяві.

Раніше APnews повідомляв, у МЗС Росії допустили розміщення ядерної зброї в Білорусі.

Новини партнерів

У Білорусі туристичний автобус зіткнувся з легковиком: постраждали понад 40 іноземців
У метро Києва побилися пасажири: непритомного чоловіка забрала "швидка"

Найпопулярніше за тиждень