Росія шантажує міжнародне співтовариство і хоче змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі - ТКГ

Росія шантажує міжнародне співтовариство і хоче змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі - ТКГ
Читать на русском

В ТКГ зазначили, що РФ намагається дискредитувати роль інших країн як активних і послідовних учасників нормандського формату.

Росія має намір змінити процес врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Замість нормандського формату РФ планує вести дискусію між Україною і представниками ОРДЛО.

Про це повідомили у прес-службі української Тристоронньої делегації в контактній групі, передає APnews.

Як зазначили у ТКГ, Російська Федерація намагається легітимізувати представників "Л/ДНР" за допомогою залучення їх на вищі міжнародні майданчики. Зокрема, йдеться про ООН.

"Результатом реалізації цього задуму може стати одностороннє визнання РФ так званих "ЛНР" і "ДНР" або загроза такого визнання. Це означає, що тиск на вище військово-політичне керівництво України, яке керівництво РФ намагалось проводити протягом року після Паризьких домовленостей, не вдалося", - йдеться у повідомленні.

Також в ТКГ підкреслили, що Росія вдається до відвертого шантажу міжнародного співтовариства і, перш за все, Франції та Німеччини, намагаючись дискредитувати їх роль як активних і послідовних учасників нормандського формату.

"Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок у бік повного нехтування міжнародним правовим полем і переходу в стан повної ізоляції з боку міжнародного співтовариства", - додали в ТКГ.

Як повідомляв APnews, Олексій Арестович пояснив, як "придумали" дату виборів в ОРДЛО на 31 березня.

Новини партнерів

МОЗ сподівається знизити на 20% захворюваність на COVID-19 в Україні
Зеленський призначив нового голову «Укроборонпрому»: що про нього відомо

Найпопулярніше за тиждень