Росія не змогла підтвердити факт перестрілки та загибелі людини на кордоні з Україною - ДПСУ

Росія не змогла підтвердити факт перестрілки та загибелі людини на кордоні з Україною - ДПСУ
Читать на русском

Російські прикордонники наполягали на раніше наданій інформації, проте не змогли надати жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України

Після того, як у РФ заявили про перестрілку на кордоні з Україною, ДПСУ розпочала перевірку, бо “не чула” про цей випадок. За результатами, підтвердити наявну інформацію так і не вдалось.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу органу.

Нагадаємо, за інформацією, що надійшла від російських прикордонників до Держприкордонслужби сьогодні близько 11:00, подія, начебто, відбулася на напрямку російського н.п. Порозо опівночі за московським часом у ніч з 3 на 4 грудня. До цього будь-якої інформації від суміжної сторони не надходило.

У ДПСУ відзвітували, що на відповідну ділянку кордону України були направлені додаткові групи прикордонників, задіяні всі необхідні сили, включаючи оперативний блок. Для з’ясування всіх обставин були залучені співробітники взаємодіючих органів.

За результатами, фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку вказувала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано. Також немає інформації, яка би підтверджувала достовірність повідомлення російських прикордонників.

“Під час прикордонно-представницької зустрічі на лінії кордону російські прикордонники наполягали на раніше наданій інформації, проте не змогли надати жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України, в т.ч. слідів перетину кордону на місцевості. Російська сторона також не надала будь-якої інформації про особу, яка, за їх повідомленням, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати”, - заявили у прикордонній службі.

Раніше APnews писав, що за даними ФСБ, сьогодні троє озброєних невідомих намагалися перетнути кордон України і РФ - один з них убитий.

Новини партнерів

Кабмін 9 грудня оголосить рішення по карантину - Шмигаль
У Харківській області СБУшник очолив банду та "вибивав" гроші

Найпопулярніше за тиждень