Російські військові чекають на підкріплення для наступу на Київ – Міноборони

Російські військові чекають на підкріплення для наступу на Київ – Міноборони
Читать на русском

На багатьох напрямках окупанти перейшли до оборони

Російські військові проводять підготовку до наступу на Київ. Окупанти очікують на підкріплення.

Про це повідомляє APnews із посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, у тому числі і гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинжал", - йдеться в повідомленні.

При цьому вказано, що під час боїв біля Києва отримав поранення командира 346-ї окремої бригади спецпризначення з Прохладного, а також знищено командирів:

  • 331-го парашутно-десантного ударного костромського полку;
  • 247-го десантно-штурмового кавказького козачого полку зі Ставрополя;
  • шостого гвардійського танкового червонопрапорного полку по Чебаркулю.

За даними Міноборони, на Поліському напрямку російські військові намагаються закріпитися, очікують на посилення внаслідок підходу резервів, проводять підготовку до наступу на Київ. Також окупанти відновили повітряну розвідку та обстріли позицій ЗСУ за допомогою авіації та артилерії.

При цьому на Сіверському напрямі немає. Окупанти перегруповуються і зосереджують сили та засоби для нового наступу. Через численні втрати російські військові перейшли до оборони та мінують місцевість.

Водночас на Слобожанському напрямку на території Білгородської області виявлено артилерію. Ворог все ще намагається встановити контроль над містом Ізюм, але втратив боєздатність.

На Донецькому напрямку окупанти штурмують Рубіжне, Сєвєродонецьк та Попасну. Намагався прорвати оборону українських військових у районі Верхньоторецького, але зазнав втрат. Триває блокування та обстріл Маріуполя.

Також на Південнобузькому напрямку російські окупанти перейшли до оборони.

Як повідомляв APnews, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ситуація на фронті в Україні практично завмерла. Сторони ведуть тактичні дії.

Новини партнерів

"Третя світова війна": Зеленський готовий до прямих переговорів із Путіним
В Україні ще на місяць продовжили воєнний стан

Найпопулярніше за тиждень