Родичі загиблих на війні з Україною російських солдатів подають до суду на військове керівництво

Родичі загиблих на війні з Україною російських солдатів подають до суду на військове керівництво
Читать на русском

Схоже, деякі росіяни стали усвідомлювати, що військове керівництво РФ відправило їх рідних на смерть.

Попри спроби Росії приховати масштабні втрати військовослужбовців у війні з Україною, дедалі більше родичів загиблих російських солдатів подають до суду на військове керівництво.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України.

"У російській федерації почалася практика подання до судових установ заяв на військове керівництво родичами загиблих у війні з Україною російських військовослужбовців. Зокрема, подібний випадок подання до суду на командира зафіксовано в 752-му мотострілецькому полку зі складу 3-ї мотострілецької дивізії загальновійськової армії Західного військового округу", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Варто зазначити, що цей полк розташований у Білгородській області у місті Валуйки, що за 30 кілометрів від кордону з Україною.

Нещодавно окупанти з 752-го мотострілецького полку було розбито українською армією у селищі Мала Рогань, що під Харковом. Скільки там загинуло російських загарбників – достеменно невідомо. Проте українським захисникам вдалося захопити чимало трофейної техніки.

"Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відступає, проривають оборонні позиції окупантів і поступово звільняють українські землі", - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Додамо, згідно з офіційними даними Генштабу ЗС України, Росія втратила у війні з Україною близько 17 700 солдатів.

Раніше APnews повідомляв, на Сумщині рятувальники та ТРО підняли з дна річки російський танк з окупантами-утопленниками.

Новини партнерів

Росія зосередить свої удари на Києві, Чернігові та ще двох напрямках – CNN
Австралія виділить Україні додаткову військову допомогу на $18,7 млн

Найпопулярніше за тиждень