Родичам жертв МН17 повинні виплатити до 40000 євро компенсації

Родичам жертв МН17 повинні виплатити до 40000 євро компенсації
Читать на русском

Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації у розмірі від 30 до 40 тисяч євро.

Сім'ям та близьким родичам жертв аварії малайзійського Boeing MH17 мають виплатити компенсації до 40 тисяч євро.

Про це повідомила у вівторок, 21 грудня, генеральний прокурор Біргіт ван Руссел, виступаючи з обвинувальним висновком у судовому процесі. Пише APnews.

Вона закликала суд призначити компенсації від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв. Найбільшу суму мають отримати родичі першої категорії.

"Дружині, чоловіку, офіційно зареєстрованому партнеру загиблого та близькому партнеру, який жив разом (з загиблим – ред.), дітям, батькам, опікунам сума компенсації має становити 40 тисяч євро", - зазначила ван Руссел.

Водночас родичі так званої другої категорії, а саме діти та батьки, які не проживали разом з загиблими, можуть претендувати на виплату компенсації у розмірі 35 тисяч євро.

По 30 тисяч євро пропонують виплатити родичам третьої категорії, а саме братам, сестрам, бабусям, дідусям, онукам, дядькам та тіткам, племінникам та племінницям.

Що відомо про рейс МН17

Увечері 17 липня 2014 року в Донецькій області на висоті 10 кілометрів було збито "Боїнг 777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту було 283 пасажири й 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих – 196 осіб – були громадянами Нідерландів.

Відразу після трагедії, відповідно до укладених міжнародних угод між Україною, Австралією, Бельгією, Нідерландами та Малайзією, було створено Міжнародну спільну слідчу групу (JIT) з питань розслідування причин катастрофи.

У 2018 році слідча група визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53 бригаді з міста Курська у РФ.

Раніше APnews повідомляв, прокуратура Нідерландів запросила довічні терміни для всіх обвинувачених у справі про катастрофу MH17: росіянам Ігорю Гіркіну, Сергію Дубинському, Олегу Пулатову та українцю Леоніду Харченку.

Новини партнерів

У "Слузі народу" заявили, що відео з нардепом Галушком, що матюкається, потрапило в мережу за вказівкою Авакова
У Києві почали масово зносити точки продажу новорічних ялинок - фото

Найпопулярніше за тиждень