РНБО вперше в історії України перевірить військове співробітництво країни з іншими державами

РНБО вперше в історії України перевірить військове співробітництво країни з іншими державами
Читать на русском

Йдеться про аудит військового співробітництва за останні три роки.

Вперше в історії України рада національної оборони і безпеки ініціювала аудит військового співробітництва України з іншими країнами. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу РНБО.

Дане рішення Радбез ухвалив ще 18 червня цього року разом зі Стратегією розвитку оборонно-промислового комплексу України. Згідно з цією стратегією Кабмін повинен протягом пів року забезпечити "огляд військово-технічного співробітництва з іншими країнами за три останні роки".

В рамках аудиту планується перевірити:

  • особливості та тенденції розвитку світового ринку озброєння, військової та спеціальної техніки;
  • ефективність здійснення військово-технічного співробітництва України з іноземними державами, а також фактори, що впливають на вказане співробітництво;
  • фінансові показники експорту озброєння і військової техніки в іноземні держави, результати діяльності органів державного управління, підприємств, установ і організацій промисловості і науки, а також забезпечення сектору безпеки і оборони;
  • потенціал і перспективні напрямки розвитку військово-технічного співробітництва України з іноземними державами.

На підставі такої перевірки РНБО хоче розробити Стратегію військово-технічного співробітництва України на найближчі п'ять років. Надалі такий документ буде винесено на розгляд РНБО.

Головним відповідальним органом визначено Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. У стислі терміни воно повинно подати на затвердження порядок проведення огляду.

Раніше APnews повідомляв, що РНБО запустила систему моніторингу олігархів. Її унікальною особливістю є те, що вона може працювати як з відкритими документами, так і з документами для службового користування. Про це заявив секретар Ради безпеки Олексій Данилов.

Новини партнерів

Разумкова все ще не запросили на засідання "Слуги народу" у Трускавці
В УДО розповіли, як охороняють Зеленського після замаху на Шефіра

Найпопулярніше за тиждень