РНБО має намір масово перевіряти чиновників на наявність подвійного громадянства

РНБО має намір масово перевіряти чиновників на наявність подвійного громадянства
Читать на русском

Олексій Данилов вказав, що має бути спеціальний орган, який буде все це контролювати

Кабінет міністрів розробить проект закону, який дозволить визначити осіб з подвійним громадянством. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данилова.

"Питання подвійного громадянства. Є певні виклики ... Ми прийняли рішення, протягом двох місяців Кабмін запропонує законопроект щодо тих осіб, які мають подвійне громадянство", - заявив секретар РНБО.

За його словами, дане питання буде стосуватися тих, хто претендує на державні посади. Закон дозволить визначити, хто з українців має подвійне або множинне громадянство.

"Якщо людина бажає бути народним депутатом, міністром, працювати в органах місцевого самоврядування, ми повинні знати, що це громадянин України. Якщо він має ще одне громадянство, то він повинен буде відмовитися від нього", - пояснив Данилов.

Також він нагадав про ситуацію в 2014 році, коли РФ скористалася тим, що керівник СБУ, МВС, Генштабу мали російське громадянство.

Крім того, чиновник зазначив, що повинен бути спеціальний орган, який буде все це контролювати, і буде багаторівнева система верифікації.

Як раніше повідомляв APnews, іспит з української мови з 16 липня повинні здати близько 100-150 тисяч громадян України, тому що депутати і посадові особи органів місцевого самоврядування зобов'язані володіти державною мовою і застосовувати його при виконанні службових обов'язків.

Новини партнерів

Телеканал "Перший незалежний" через годину після старту відключили від мовлення
У США банка ванільної Coca-Cola допомогла розкрити вбивство 40-річної давності

Найпопулярніше за тиждень