РНБО доручила повернути із "приватних рук" у власність України нафтопровід довжиною 1400 км

РНБО доручила повернути із "приватних рук" у власність України нафтопровід довжиною 1400 км
Читать на русском

В РНБО наголосили, що за 5 років Кабінет міністрів не забезпечив належного захисту майнових інтересів держави.

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського доручила повернути у державну власність нафтопроводу "Самара - Західний напрямок". Територією України проходить 1433 км нафтопроводу.

Про це заявив секретар РНБО, передає APnews з посиланням на сайт Офісу президента.

За його словами, на сьогодні нафтопроводом користуються іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило, наголосив Олексій Данілов.

Як зазначили в ОП, рішенням РНБО від 2015 року Кабінетові міністрів було доручено вжити необхідних заходів для збереження та експлуатації частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 км, що проходять через територію України.

Підкреслюється, що за 5 років Кабінет міністрів не забезпечив належного захисту майнових інтересів держави та доведення в судах різних інстанцій права України на володіння та користування частиною нафтопродуктопроводів.

"Унаслідок цього державна власність опинилася в руках двох власників з іноземною реєстрацією, але афілійованих з двома громадянами України", - наголосили у прес-службі.

Так, РНБО на засіданні у п'ятницю, 19 лютого, ухвалила рішення про вжиття невідкладних заходів для повернення державного майна народу України, а правоохоронним органам поставлено завдання провести з’ясування обставин, за яких державна власність опинилася у приватних руках.

Як повідомляв APnews, e РНБО є п'ять сценаріїв розвитку подій на Донбасі, однак дії України – під грифом "таємно".

Також під час засідання РНБО ухвалила рішення ввести санкції ще проти 8 осіб, серед яких і українці, і росіяни.

Новини партнерів

У США знайшли унікального жовтого королівського пінгвіна. Фотофакт
Чотириразова чемпіонка світу зі стрибків у висоту завершила кар'єру

Найпопулярніше за тиждень