Різанина в північній Нігерії: терористи обезголовили понад 60 фермерів і рибалок

Різанина в північній Нігерії: терористи обезголовили понад 60 фермерів і рибалок
Читать на русском

Напад на мирних жителів відбувся у Гарін-Квашебе, штат Борно, північна Нігерія

Влада Нігерії звинуватила терористичну організацію Боко Харам в масовій різанині на півночі Нігерії, в результаті чого загинуло щонайменше 60 фермерів і рибалок, про це повідомляє APnews з посиланням на Mirror.

Понад 60 фермерів і рибалок було обезголовлено в результаті терористичного нападу в Нігерії угрупованням Боко Харам. Різанина була здійснена як акт помсти за вимагання після захоплення одного з учасника Боко Харама.

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі висловив співчуття сім'ям загиблих і прокоментував інцидент:

"Я осуджую вчинок терористів за вбивство наших фермерів у штаті Борно. Від цих безглуздих вбивств страждає вся країна. Мої думки з їх сім'ями".

За інформацією Ахмеда Сатомі, члена Палати представників, ще не всі тіла встигли привезти з ферми, але більше ніж 40 фермерів і рибалок вже поховані у братській могилі.

"Один з терористів Боко Харам прийшов залякати фермерів, вимагаючи від них гроші і їжу. В одну мить він втратив пильність, і відважні фермери схопили його гвинтівку і зв'язали злочинця. Пізніше він був переданий під охорону, однак сили безпеки не змогли захистити фермерів. В результаті чого щонайменше 60 фермерам відрізали голову", - прокоментував Ахмед Сатомі.

На цей час Боко Харам не визнає відповідальність за масове вбивство.

Боко Харам - радикальна нігерійська ісламістська організація, яка у 2015 році поклялася на вірність ІДІЛу і змінила назву на «Західноафриканську провінцію Ісламської держави». Раніше APnews повідомляв про терористичний напад у Відні, в результаті чого загинуло близько 10 мирних жителів.

Новини партнерів

У грудні COVID-19 будуть заражатися 20000 українців на добу - вчені
Комітет Ради підтримав законопроект Зеленського про роздачу бізнесменам по 8000 грн

Найпопулярніше за тиждень