Рівень смертності від COVID-19 в Україні зріс удвічі за два тижні

Рівень смертності від COVID-19 в Україні зріс удвічі за два тижні
Читать на русском

Незабаром наша країна вийде на рівень весняної хвилі захворюваності.

За два тижні рівень смертності від COVID-19 в Україні збільшився більш ніж в два рази. Про це APnews повідомляє з посиланням на онлайн-брифінг керівника Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрія Ганіченка.

"Смертність зростає такими ж темпами, як ми бачили до цього зростання і рівня захворюваності, і рівня госпіталізацій. Станом на зараз у середньому за тиждень ми маємо 114 померлих за добу, тоді як минулого тижня було 80 померлих за добу в середньому, а ще тижнем раніше - 50. тобто за два тижні рівень смертності в Україні збільшився більш ніж удвічі", - заявив Ганіченко.

При цьому він підкреслив, що такі темпи є дійсно небезпечними. Однак в KSE впевнені, що незабаром зростання смертності сповільниться і не буде рости в такому ж різкому темпі.

"На це є дві причини: зараз ми будемо входити в більш жорсткий рівень обмежень" помаранчевого "рівня, коли на регіональному рівні будуть прийматися ті чи інші додаткові обмеження, а також вже скоро ми побачимо перші" червоні "регіони. Це буде впливати позитивно на зменшення рівня смертності. А друге - це, звичайно, нарощування темпів вакцинації, які ми зараз спостерігаємо в Україні", - пояснив Ганіченко.

Втім, хоча темпи зростання рівня смертності сповільняться, вона все одно буде збільшуватися. Так, зараз наша країна майже вийшла на той рівень, з якого почалася весняна хвиля захворюваності.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні пік захворюваності COVID-19 може наступити на початку листопада. За словами Ігоря Кузіна, пікові навантаження можна відтягнути в часі виключно шляхом імунізації населення.

Новини партнерів

Усик назвав "трішки хворими" тих, хто критикує українських спортсменів за фото з росіянами
Автора пісні "I Believe I Can Fly" визнали винним у справі про сексуальну експлуатацію і торгівлю людьми

Найпопулярніше за тиждень