Рішення Окружного суду про звільнення Ситника оскаржать - ОП

Рішення Окружного суду про звільнення Ситника оскаржать - ОП
Читать на русском

В Офісі президента зазначили, що рішення ОАСК за позовом НАБУ стали підставою для очевидних спекуляцій.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який ухвалив Мін'юсту виключити з Єдиного реєстру інформацію про Артема Ситник як глави Національного антикорупційного бюро України, не можна вважати остаточним, і воно буде оскаржене. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Офіс Президента неодноразово підкреслював свою принципову позицію - ніякого, в тому числі політичного і медійного, втручання в роботу судової гілки влади. Однак вважаємо за необхідне зазначити, що рішення будь-яких суперечок, в які залучені антикорупційні органи нашої держави або окремі посадові особи цих органів, в будь-якому випадку не повинно зашкодити інституційної спроможності та незалежності антикорупційної інфраструктури. Створення та ефективна робота такої інфраструктури повністю відповідають національним інтересам України", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що рішення ОАСК за позовом НАБУ стали підставою для очевидних спекуляцій.

"З відповіді НАБУ на такі повідомлення, констатуємо, що вказане рішення не можна вважати остаточним за того, що воно буде оскаржено. З огляду на відповідь міністра юстиції України Дениса Малюськи, констатуємо, що НАБУ як було, так і залишається повноцінно дієвим правоохоронним органом", - вказали в ОП.

Водночас в Офісі президента нагадали, що рішення КСУ про неконституційність деяких положень антикорупційного законодавства остаточно.

"Змушені нагадати, що Конституційний Суд України нещодавно визнав деякі положення Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" такими, що не відповідають Конституції. Це рішення є остаточним і не підлягає оскарженню. Незалежно від того, як хто оцінює це рішення, для народних депутатів Україна існує об'єктивна необхідність переглянути положення закону про НАБУ, скорегувавши їх з урахуванням конституційні норми", - пояснили у Зеленського.

Як раніше повідомляв APnews, Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

Новини партнерів

У Києві затримали ректора вузу за незаконне переміщення іноземців в ЄС
Екс-голову поліції Кагарлика відправили під домашній арешт через звірства його підлеглих

Найпопулярніше за тиждень