РФ закликала Британію розслідувати маневри свого есмінця в Чорному морі

РФ закликала Британію розслідувати маневри свого есмінця в Чорному морі
Читать на русском

Росія також звинуватила Великобританію в грубому порушенні Конвенції ООН з морського права (1982), а сам інцидент назвала «грубою провокацією».

Міністерство оборони РФ закликало Велику Британію розслідувати дії екіпажу свого есмінця Defender в Чорному морі. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу установи.

"Російське військове відомство закликало британську сторону провести ретельне розслідування дій екіпажу есмінця" Дефендер "для недопущення подібних інцидентів у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

В установі також звинуватили Лондон в грубому порушенні Конвенції ООН з морського права (1982), а сам інцидент назвали «грубою провокацією».

Що цьому передувало?

18 червня в порт Одеси зайшли зайшли два кораблі НАТО - британський есмінець HMS Defender і фрегат ВМС Нідерландів HNMLS Eversten F805. Основним завданням суден є відпрацювання безпеки в чорноморському регіоні.

У РФ дуже негативно сприйняли плани військового блоку і наполегливо закликали альянс та «їх союзників відмовитися від військових навчань».

23 червня російські військові заявили про обстріл британського есмінця Defender біля мису Фіолент в Чорному морі. Після цього британці буцімто були змушені покинути місце ескалації.

У свою чергу Лондон заперечує обстріл свого корабля і скидання бомб російською авіацією на його шляху.

Новини партнерів

Верховна Рада хоче розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю
МЗС закликало українців не літати в Росію та ще три країни через спалах "дельта"-штаму COVID

Найпопулярніше за тиждень