РФ висловила Україні протест через «кримські плакати» біля свого посольства

РФ висловила Україні протест через «кримські плакати» біля свого посольства
Читать на русском

На думку Москви, акція з плакатами біля посольства РФ є "порушенням" Україною міжнародних зобов'язань.

МЗС РФ вручило ноту протесту українському дипломатові через «кримські плакати» біля будівлі посольства Росії у Києві. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу відомства.

"Поблизу будівлі посольства і місць проживання його співробітників були розклеєні плакати з фотографіями дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також нанесені ушкодження чотирьом службовим автомобілям російської дипмісії, які перебували на стоянках в місті", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в МЗС РФ, "російська сторона розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Україною положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, в яких міститься зобов'язання приймаючої сторони про запобігання будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образи їх гідності".

Раніше APnews повідомляв, 16 березня у Києві на річницю т.зв. "Кримського референдуму" невідомі розвісили плакати з фотографіями російських дипломатів, де вони визнають, що півострів належить Україні.

Новини партнерів

Відомого гольфіста Тайгера Вудса виписали з лікарні після жахливої ДТП
В Україні пустять з молотка до 25 в'язниць, але бюджет отримає лише 30% - Малюська

Найпопулярніше за тиждень