РФ відреагувала на «оточення російських миротворців в Карабасі»

РФ відреагувала на «оточення російських миротворців в Карабасі»
Читать на русском

Раніше ЗМІ Вірменії заявили про оточення російських сил у Нагірному Карабасі. Чи правдива ця інформація?

Міністерство оборони Росії заперечує оточення російських миротворців в Нагірному Карабасі. Про це повідомляє APnews з посиланням на Міноборони РФ.

"Інформація про нібито оточення підрозділів російських миротворчих сил якоюсь зі сторін у Нагірному Карабасі не відповідає дійсності", - заявили в установі.

Що цьому передувало?

16 грудня видання «Sputnik: Вірменія», пославшись на прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна і президента невизнаної НКР Араїка Арутюняна, повідомило про оточення російських миротворців у Нагірному Карабасі.

Вірменія vs Азербайджан: довідка

27 вересня карабаський конфлікт Вірменії та Азербайджану знову перейшов до гострої фази. Звинувативши один одного в нападі, протиборчі сторони відкрили вогонь. У цей же день Вірменія і "НКР" оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію, Азербайджан - воєнний стан і комендантську годину в деяких містах.

10 жовтня Вірменія та Азербайджан під час 10-годинних переговорів у Москві домовилися про перемир'я у Нагірному Карабасі. Згодом, попри укладені домовленості, сторони конфлікту продовжили звинувачувати один одного в збройних провокаціях.

У листопаді конфлікт нарешті завершився переконливою перемогою Азербайджану. Через місяць Вірменія заявила про спробу Баку атакувати одну з позицій вірменських військ у Нагірному Карабасі.

Раніше APnews повідомляв, Азербайджан назвав свої втрати у війні з Вірменією.

Новини партнерів

Школярі отримають 50000 грн за хороший бал на ЗНО: кому в Україні пощастить
Без капелюха: у центрі Києва встановили ще одну новорічну ялинку - фото

Найпопулярніше за тиждень