РФ пропонувала включити в ТКГ Януковича замість представників ОРДЛО, але Україна відмовилася - адміністрація Путіна

РФ пропонувала включити в ТКГ Януковича замість представників ОРДЛО, але Україна відмовилася - адміністрація Путіна
Читать на русском

Україна в 2019 році запропонувала замінити представників ОРДЛО на депутатів, яких обрали в 2010 році на Донбасі

Російська Федерація у 2019 році пропонувала залучити колишнього президента України Віктора Януковича до переговорів Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі замість бойовиків, але Україна відмовилася. Про це на прес-конференції заявив заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, передає APnews.

За його словами, в серпні 2019 року в переговорах спостерігався криза, тому що українська сторона хотіла замінити представників ОРДЛО на депутатів, яких обрали у 2010 році. У свою чергу Росія запропонувала Януковича, але Україна відмовилася

"Вони запропонували, давайте стороною для обговорення будуть не ті, хто зараз, а депутати місцевих рад, які були обрані на виборах в 2010 році. Добре, спробуймо, але, якщо вам зараз запропонують, виходячи з фундаментальних причин кризи, за стіл переговорів посадити президента, який був обраний у 2010 році? Відразу бажання обговорювати фундаментальні причини кризи пропали", - заявив Козак.

Нагадаємо, що у 2010 році президентом України обрали Віктора Януковича, який втік до Росії під час Революції Переваги в 2014 році.

Як раніше повідомляв APnews, заступник глави адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак заявив, що повномасштабні бойові дії в Донбасі стане для України початком кінця.

Новини партнерів

Кличко розповів, чи продовжать у Києві локдаун до 10 травня
Екс-заступник голови Вінницької ОДА помер після щеплення від COVID

Найпопулярніше за тиждень