Резніков розповів, чи внесуть особливий статус Донбасу в Конституцію

Резніков розповів, чи внесуть особливий статус Донбасу в Конституцію
Читать на русском

Він також нагадав, що Зеленський заявляв про необхідність змін мінських угод

Україна не буде прописувати особливий статус Донбасу в Конституції, про що президент Володимир Зеленський казав під час саміту лідерів "нормандського формату" в Парижі у грудні минулого року. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра, першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі Олексія Резнікова у ході години запитань до уряду.

Він також нагадав, що Зеленський заявляв про необхідність змін мінських угод.

"Президент дав чітке розуміння того, що ніяких змін до Конституції України про включення туди якогось особливого статусу не буде, це виключено. Також президент неодноразово говорив, що мінські угоди вимагають змін. Це позиція, яку ми відстоюємо в тристоронній контактній групі", - зазначив Резніков.

Як повідомляв APnews раніше, представник Донецької області в тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Денис Казанський розповів, що російська сторона та бойовики продовжують блокувати переговори на Донбасі, в ультимативній формі вимагаючи від України, щоб Верховна Рада голосувала за потрібні їй закони.

Новини партнерів

Вчені з України отримали "Шнобелівську премію" з фізики через дощових черв'яків
"За більший вплив на смерть, ніж лікарі": Лукашенку та Путіну присудили "Шнобелівську премію"

Найпопулярніше за тиждень