Резніков: На підвищення зарплат військовим потрібно 18 млрд гривень, а їх немає

Резніков: На підвищення зарплат військовим потрібно 18 млрд гривень, а їх немає
Читать на русском

На сьогодні середня зарплата українського солдата складає трохи більше за 10 000 грн.

Голова Міністерства оборони Олексій Резніков заявив, що одним із пріоритетів його діяльності є підвищення грошового забезпечення українських військових. При цьому він зізнався, що наразі ресурсів у бюджеті для цього немає.

Про це Резніков заявив в ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає APnews.

За його словами, на сьогодні середня зарплата солдатів трохи перевищує 10 тисяч гривень.

"Мінімальна моя задача… сьогодні в середньому солдат отримує 10 тисяч 200 гривень, а середня мінімальна можливість заробляти - 14300 грн, тому як мінімум моя задача на 30% збільшити таку можливість.

Для того щоб це відбулося в наступному році, потрібно плюс 18 мільярдів гривень. Їх, на жаль, сьогодні в державному бюджеті немає, тому ми будемо шукати компромісні рішення: протягом 3 років вибудуємо модель зрозумілу, прозору, а найголовніше – справедливу", - підкреслив міністр оборони.

Олексій Резніков також заявив, що підвищення грошового забезпечення і вирівнювання його до ринкових умов – один із ключових пріоритетів на сьогодні. Додав, що ЗСУ має бути одним із найкращих роботодавців.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Резніков закликав українців не панікувати щодо можливого нападу Росії, тому що у такому випадку "Україна програє морально".

Новини партнерів

У Львові помер директор Будинку вчених, де відбулася скандальна БДСМ-вечірка у день жалоби
Качура просить СБУ перевірити наявність громадянства США у Рудик та Арахамії: глава "СН" вже відреагував

Найпопулярніше за тиждень