"Рекордний рік": український літак "Мрія" минулого року піднімали в небо 71 раз

"Рекордний рік": український літак "Мрія" минулого року піднімали в небо 71 раз
Ексклюзив
Читать на русском

Для порівняння, у 2020 році Ан-225 піднімався в небо 57 разів.

Протягом минулого року легендарна українська "Мрія" піднімалась у небо 71 раз. Зокрема, у червні минулого року Ан-225 доєднався до перевезень в інтересах НАТО, доправивши в Африку вантаж від імені Міністерства оборони Німеччини.

Про це у відповідь на запит APnews розповіли у Державному підприємстві “Антонов”.

"У червні "Мрія" доправила в Намібію 70 тонн гуманітарного вантажу, маски, халати та інші засоби індивідуального захисту від імені Міністерства оборони Німеччини", - розповіли в ДП.

Для порівняння, у 2020 році Ан-225 піднімався в небо 57 разів. Фактично, у 2021 році обсяг виконаних комерційних рейсів зріс на 15% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. А сума надходжень - на 41%.

Також нам розповіли, що ремонтують літак за власні кошти підприємства, без використання бюджетних фондів. Але частина прибутку, який приносить “Мрія”, регулярно надходить до українського бюджету.

Конкретні суми, які було витрачено на літак та які він приніс до бюджету, нам не назвали, але уточнили, що минулий рік став рекордним по кількості замовлень, інтенсивності польотів, нальоту і, відповідно, отриманих прибутків.

"В основному це було пов’язано з необхідністю оперативного постачання засобів для боротьби з коронавірусом, а також з ситуацією, яка склалася в Афганістані", - наголосили у підприємстві.

Додавши, що наразі географія перевезень авіакомпанії “Антонов” охоплює практично всі регіони світу. Серед замовників - всесвітньо відомі компанії Siemens, General Electric, Boeing, Sikorsky, Airbus, численні перевезення виконуються і в рамках операцій ООН.

"Крім "Мрії", у нас є ще сім літаків типу Ан-124-100 "Руслан", Ан-22 "Антей", Ан-26 та Ан-74Т. Все частіше українські "Руслани" замовляють для перевезення космічних супутників. Вони зайняли вже майже 50% світового ринку перевезення цих унікальних вантажів, бо маємо спеціальне вантажне обладнання, яке є "ноу-хау" "Антонов", - розповіли у ДП.

Читайте також:

Новини партнерів

США дозволили Латвії, Литві та Естонії постачати зброю Україні
Поки світ грає з Росією в шахи, вона грає в покер - Резніков

Найпопулярніше за тиждень