Разумков: закон про олігархів ухвалили з порушеннями, такими темпами ми наступного разу Конституцію змінимо

Разумков: закон про олігархів ухвалили з порушеннями, такими темпами ми наступного разу Конституцію змінимо
Читать на русском

Спікер парламенту підкреслив, що ніхто не повинен займатися шахрайством при голосуванні за законопроєкти.

Голосування за законопроєкт "про олігархів" пройшло з порушенням регламенту і закону. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова в рамках брифінгу.

Разумков підкреслив, що він підтримує редагування щодо НАЗК, які врахували при голосуванні за законопроєкт, але це не скасовує тих порушень регламенту і закону, які трапилися в стінах парламенту.

"Я сказав, що докладу максимум зусиль, щоб якомога швидше цей закон був підписаний у Верховній Раді і відправлений президенту. Єдина умова - щоб ніхто не займався шахрайством на рівні комітету і на рівні головуючого, який на той момент вів засідання. Щоб не займалися історіями, що ми щось комусь розповіли після засідання і внесли якісь правки. тому що ми так наступного разу Конституцію змінимо в рамках різного в п'ятницю. Цього не буде", - підкреслив Разумков.

Також спікер зазначив, що залишить підпис під тим документом, за який проголосували 279 народних депутатів. Цей же документ відправиться і президенту. Вже після цього буде видно, "хто дійсно хоче, щоб цей закон запрацював". В іншому випадку зараз почнуться пошуки механізмів, щоб заблокувати цей законопроєкт на рівні Верховної Ради або Офісу президента.

Раніше APnews повідомляв, що у Разумкова заявили, що збір підписів за його відставку організувала вся фракція "Слуга народу". Окремо у спікера підкреслили, що це ініціатива не тільки Давида Арахамія.

Новини партнерів

Разумков натякнув, що Зеленському не варто йти на другий термін
Тарифи на тепло та гарячу воду взимку не зростуть: підписано меморандум

Найпопулярніше за тиждень