Разумков закликав "Слугу народу" не йти шляхом РФ: Демократія - це влада народу, а не більшості

Разумков закликав "Слугу народу" не йти шляхом РФ: Демократія - це влада народу, а не більшості
Читать на русском

Також спікер нагадав, що "шлях Росії" призводить до поганих наслідків.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не намагався самостійно дізнатися у президента можливі причини своєї відставки. Про це APnews повідомляє з посиланням на виступ глави парламенту в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я думаю, що кожна гілка влади повинна самостійно виконувати свої функції. Незадоволення нашою роботою можуть висловлювати тільки наші виборці. Вони нас вибирали на ці посади - на посаду президента, і на посаду народних депутатів. Тому оцінку нашої діяльності повинні давати в першу чергу вони", - підкреслив Разумков.

Також спікер парламенту нагадав, що Україна є демократичною державою, в якому всі гілки влади повинні бути незалежні. І висловив надію, що країна продовжить рух саме в цьому напрямку.

"Я розумію, що я почув від деяких своїх колег, що "демократія - це влада більшості". Але я хотів би всім нагадати, що демократія - це влада народу. У нас є вже одна країна-сусід, в якій демократія - це влада більшості. Давайте не йти тим шляхом, тому що це дуже погано закінчується", - зазначив Разумков.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Давид Арахамія ініціював збір підписів за відставку голови ВР Разумкова. Пізніше виявилося, що збір підписів за його відставку організувала вся фракція "Слуга народу". Але наприкінці дня глава фракції все ж особисто запустив ще один збір підписів за відставку голови ВР.

Також свої коментарі щодо ситуації зі збором підписів за відставку під час брифінгу зробив і сам Разумков. Зокрема, він нагадав, що голосування за законопроект про олігархів пройшло з порушенням закону. "Такими темпами ми наступного разу Конституцію змінимо", зазначив спікер. Також він натякнув, що Зеленському не варто йти на другий термін.

Новини партнерів

У Росії затримали блогера, який зобразив оральний секс з копом на Красній площі
Латвійську авіакомпанію оштрафували на 150000 грн за польоти над Чорним морем

Найпопулярніше за тиждень