Разумков закликав нового голову ОБСЄ допомогти встановити мир на Донбасі

Дмитро Разумков
Читать на русском

Україна розраховує на підтримку Албанії у вирішенні конфлікту на Донбасі

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається на допомогу ОБСЄ у встановлені миру на окупованому Донбасі. Про це йшла мова під час зустрічі головою ОБСЄ і міністром європейських і закордонних справ Албанії Еді Рамою, передає Укрінформ.

"Рівень відповідальності, який зараз буде знаходитися на стороні ОБСЄ, він більш ніж серйозний. Ми сподіваємося, що при вашій допомозі ОБСЄ відіграє ту ключову роль, яка нарешті зробить так, щоб на сході дійсно настало перемир'я і повністю завершився обстріл", - зазначив Разумков.

При цьому він зауважив, що Україна розраховує на підтримку "в рамках того, що Албанія цього року буде головувати в ОБСЄ".

"Ми сподіваємося, що найближчим часом буде спостерігатися досить серйозне збільшення активності в рамках роботи цієї організації щодо вирішення конфлікту на сході нашої держави", - додав спікер українського парламенту.

Крім того, він запевнив, що Україна готова до співпраці та спільної роботи на користь держав.

"Я знаю, що наразі склалася дуже складна ситуація. Як я вже зазначав раніше сьогодні міністру закордонних справ, Прем'єр-міністру та Президенту, ми жодним чином не сподіваємося на те, що ми вирішимо все і всі проблеми. Але ми дійсно будемо приділяти максимум уваги тому, яким чином можна змінити ситуацію заради людей. Ми також будемо докладати максимум зусиль для досягнення стійкого перемир'я для того, щоб не було жодних пострілів, заради людей, щоб полегшити їхні страждання", - наголосив Рама.

Коментарі

Новини партнерів

Населення України скоротилося до 41,92 мільйона
Україна імпортувала оселедця майже на 3 млн доларів

Найпопулярніше за тиждень