Разумков всупереч "Слузі народу" відправив закон про олігархів на перевірку до Венеціанської комісії

Разумков всупереч "Слузі народу" відправив закон про олігархів на перевірку до Венеціанської комісії
Читать на русском

Йдеться про проект закону №5599.

Законопроект про олігархів, схвалений Радою у першому читанні, передали на юридичну експертизу до Венеціанської комісії.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, передає APnews.

Йдеться про проект закону №5599.

Так, главу ВР під час брифінгу попросили прокоментувати той факт, що напередодні глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія направив листа до спікера з проханням не направляти законопроект на розгляд Венеціанської комісії, пояснюючи це тим, що висновків можна чекати два-три місяці.

"Дивіться, ще звернулися ще чотири опозиційні фракції з приводу того, щоб направити цей лист. Він направлений. Якщо ми говоримо про про лист від Давида Георгійовича, ще його немає. Якщо ми відправляємо той чи інший законопроект до Венеціанської комісії, немає зобов’язань у Верховної Ради чекати. Нам не потрібно чекати висновку Венеціанської комісії. Станом на сьогодні звернулися чотири опозиційні фракції. Також було звернення Людмили Денисової. Тому — так, відправили", — зазначив Разумков.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, омбудсмен Людмила Денісова надіслала голові парламенту Дмитру Разумкову лист із проханням направити законопроект про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

За її словами, норми законопроекту "про олігархів" не відповідають Конституції України, а їх реалізація призведе до порушень прав і свобод людини та громадянина.

Новини партнерів

У Київській області п'яний водій BMW влетів у дерево: один пасажир загинув
Таліби вбили брата віце-президента Афганістану, - ЗМІ

Найпопулярніше за тиждень