"Раптово втратила свідомість": у прокуратурі розповіли про смерть 20-річної дівчини в СІЗО, відкрито справу

"Раптово втратила свідомість": у прокуратурі розповіли про смерть 20-річної дівчини в СІЗО, відкрито справу
Читать на русском

Правоохоронці підозрюють медиків у недбалому наданні допомоги засудженій.

У Полтавській обласній прокуратурі розповіли подробиці про смерть 20-річної дівчини в СІЗО. Почалося розслідування, викрито кримінальне провадження.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу правоохоронного органу.

Так, Вероніка Моторіна відбувала покарання за вбивство в Полтавській установі виконання покарань (СІЗО) № 23. Там вона перебувала під вартою до набрання вироком законної сили.

У прокуратурі розповіли, що у понеділок, 29 листопада, пізно ввечері вона втратила свідомість. Медичні працівники установи та лікарі швидкої медичної допомоги, яких терміново викликали, проводили реанімаційні заходи, проте врятувати життя ув’язненої не вдалося.

При цьому інформацію про епілептичний напад у дівчини у прокуратурі не підтвердили.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 140 КК України (умисне вбивство та невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого). Судячи зі статей, у прокуратурі підозрюють недбале ставлення медиків до надання допомоги засудженій.

Наразі призначено судово-медичні експертизи, які у сукупності з іншими доказами нададуть можливість встановити причину смерті. Крім того, ініційовано також проведення службових розслідувань задля з’ясування якості та повноти наданої дівчині медичної допомоги.

APnews писав, що в полтавському СІЗО померла 20-річна дівчина, засуджена за вбивство чоловіка в тирі.

Новини партнерів

Гетманцев про економічний паспорт українця: діти, народжені у 2019 році, зможуть отримати по $10000
Під Радою ФОПи, вимагаючи скасування РРО, влаштували "фаєр-шоу" – фото

Найпопулярніше за тиждень