Рахунки за опалення в Німеччині зростуть утричі – регулятор

Рахунки за опалення в Німеччині зростуть утричі – регулятор
Читать на русском

У Європі очікується дуже складний опалювальний сезон через відмову від російського газу.

Федеральне мережеве агентство Німеччини підрахувало, що наступного року щомісячні рахунки за опалення можуть потроїтися через скорочення імпорту російського газу. Війна Росії з Україною різко впливає ціни на енергоносії. Про це повідомили у виданні DW, повідомляє APnews.

"Для тих, хто зараз отримує рахунки за опалення, платежі вже подвоюються - і це ще до обліку війни в Україні", - повідомив голова Федерального мережевого агентства Клаус Мюллер в інтерв'ю німецькому газеті RND.

При цьому він додав, що з 2023 року споживачі повинні готуватися до того, що рахунки зростуть щонайменше втричі, зазначивши, що ринкові ціни в деяких випадках збільшуються у сім разів.

"Це не торкнеться всіх споживачів відразу чи в повному обсязі, але в якийсь момент за це доведеться платити", - сказав він.

Мюллер сказав, що більш високі закупівельні витрати можна покрити за рахунок субсидій газовим компаніям або перекласти витрати на споживачів, запропонувавши державну допомогу тим, хто не спроможний сплатити зрослі ціни.

"Німеччина значною мірою залежить від імпорту російського газу, постачання якого скоротилося після того, як Кремль наказав своїм військам вторгнутися в Україну", - додали у виданні.

Тим не менш, Мюллер заявив, що приватні домогосподарства будуть захищені під час енергетичної кризи відповідно до німецького та європейського законодавства.

"Навіть у найгіршому випадку Німеччина продовжуватиме отримувати газ з Норвегії, з терміналів у Бельгії та Голландії, а незабаром і безпосередньо з терміналів на узбережжі Німеччини", - наголосив він.

Новини партнерів

Енергія Раків, дозвілля Львів та пошуки Козерогів: докладний гороскоп на 15 липня
У Вінниці затримано кілька десятків осіб, яких допитують після ракетного обстрілу

Найпопулярніше за тиждень