Радуцький про вакцинацію на кордоні Білорусі: "Супутник V" - не визнаний ВООЗ та Єврокомісією, нехай люди думають

Радуцький про вакцинацію на кордоні Білорусі: "Супутник V" - не визнаний ВООЗ та Єврокомісією, нехай люди думають
Ексклюзив
Читать на русском

А також заявив, що не готовий говорити про якість російської вакцини.

Українцям, які зібралися зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V", варто подумати. Про це в ексклюзивному коментарі для APnews заявив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Він зазначив, що наразі російська вакцина не визнана європейськими регуляторами, а також Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Відповідно, і Україна не зможе визнати дієву вакцинацію цим препаратом.

"Супутник V" не визнаний жодною європейською країною, і Україна, в тому числі. Вакцину не визнала Єврокомісія, не визнала EMA (Європейське агентство лікарських засобів), не визнала ВООЗ. Я не готовий говорити - це хороша вакцина або погана, нехай говорить міністерство охорони здоров'я Білорусі. Але Україна не може визнати вакцину, яка не пройшла реєстрацію ні в ЄС, ні в Україні, ні в ВООЗ. Так що людям треба думати до того, як їй робити щеплення", - заявив Радуцький.

Раніше APnews повідомляв, що Білорусь збиралася відкрити на кордоні з Україною пункти щеплень для вакцинації українців російським "Супутником V". Таке рішення пояснили тим, що "в ЄС високий ажіотаж на російську вакцину".

Новини партнерів

У Канаді знайшли останки 215 дітей на території колишнього інтернату, серед загиблих 3-річні малюки
Під Києвом із залу суду втік небезпечний злочинець: поліція з автоматами перевіряє всі машини

Найпопулярніше за тиждень