Раді запропонували відмовитися від переведення стрілок двічі на рік

Раді запропонували відмовитися від переведення стрілок двічі на рік
Читать на русском

Комітет парламенту з питань економічного розвитку рекомендував Раді прийняти документ за основу.

Верховній Раді запропонували скасувати перехід на зимовий і літній час в Україні. Про це повідомляє APnews посиланням на законопроект №4201 "Про обчислення часу в Україні".

Ініціатором проекту закону став перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук. Комітет парламенту з питань економічного розвитку розглянув документ і рекомендував Раді прийняти його за основу.

За словами Стефанчук, перехід на літній або зимовий час погано впливає на біоритми людини.

"Я направив листи до Національної академії наук та провідні медичні університети України. Абсолютно все, без винятку, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинників", - заявив політик

При цьому він вказав, що близько 95% території країни знаходиться в межах одного часового поясу, а економічна доцільність переведення годинників не доведена. Також він нагадав, що РФ встановила на окупованих територіях України московський час.

"Наше завдання - встановити та закріпити єдиний київський час на всій території України без винятку", - підсумував Стефанчук.

Як раніше повідомляв APnews, психолог зазначила, що якщо переведення годинників не є економічно вигідним, то людям буде краще без цього.

Новини партнерів

Укрпошта випустила нову марку із зображенням Небесної Сотні, - фото
116 гривень за візит до стоматолога: які нові медпослуги будуть безкоштовними для українців

Найпопулярніше за тиждень