Раді порекомендували прийняти проект закону про створення інституту кримінальних проступків

Раді порекомендували прийняти проект закону про створення інституту кримінальних проступків
Читать на русском

Прийняття законопроекту приведе чинне законодавство України у відповідність із законом України №2617-VIII

Комітет з питань правоохоронної діяльності у четвер, 11 червня, рекомендував Верховній Раді України прийняти у другому читанні і в цілому законопроект №3314, який запроваджує інститут кримінальних проступків. Про це повідомляє APnews з посиланням на дані на сайті парламенту.

Голова робочої групи з підготовки законопроекту до другого читання, заступник голови комітету Григорій Мамка зазначив, що під час підготовки надійшло 162 пропозиції, 120 з яких враховано у порівняльній таблиці, 42 - пропонується відхилити. Члени комітету розглянули 11 пропозицій, запропоновані для включення до порівняльної таблиці від комітету.

"За результатами розгляду, комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №3314 у другому читанні і в цілому", - йдеться у повідомленні.

Прийняття законопроекту приведе чинне законодавство України у відповідність із законом України №2617-VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень.

Крім того, в документі пропонується внести зміни до 125 законодавчих актів України, відповідно до яких слово "злочин" у їх тексті замінюється словами "кримінальне правопорушення", слова "злочин невеликої тяжкості" замінюються словами "кримінальний проступок", слова "злочин середньої тяжкості" замінюються словами "нетяжкий злочин".

Як повідомляв APnews, індивідуальні номери не врятують від камер автофіксації.

Новини партнерів

Повідомлено про підозру. СБУ розбило чотири міфи про "справу Стерненка"
"Орел мух не ловить": в Харкові навпроти консульства РФ з'явився патріотичний мурал

Найпопулярніше за тиждень