Радбез ООН не зміг підтримати "зернову угоду" через Росію

Радбез ООН не зміг підтримати "зернову угоду" через Росію
Читать на русском

Заява мала підтримати досягнутий під час підписання зернової угоди прогрес та закликати підписантів документа до якнайшвидшого виконання взятих у Стамбулі зобов'язань.

Рада Безпеки ООН не змогла погодити заяву про підтримку укладеної в Стамбулі зернової угоди через заперечення російських дипломатів. Про це заявила посол Норвегії в ООН Мона Юул, повідомила ЄП з посиланням на Associated Press, передає APnews.

"Норвегія та Мексика кілька днів працювали над тим, щоб об'єднати Раду в одному посланні, підтримуючи важливу угоду щодо відновлення експорту зерна, продуктів харчування та добрив через Чорне море. Ми шкодуємо, що це було неможливо", - розповіла норвезька дипломатка.

АР із посиланням на дипломатів Радбезу ООН повідомило, що РФ заперечує проти цього проєкту заяви щодо зернової угоди, оскільки в ньому згадується засудження генсеком ООН Антоніу Гутеррішем суботнього авіаудару росіянами по території Одеського порту.

За даними видання, підготовлена Норвегією та Мексикою заява мала підтримати досягнутий під час підписання 22 липня зернової угоди прогрес, оцінити зусилля Гуттеріша та влади Туреччини під час його підготовки та закликати підписантів документа до якнайшвидшого виконання взятих у Стамбулі зобов'язань.

"Єдина заява Ради безпеки, яка підтримує угоду та високо оцінює зусилля генерального секретаря, була б важливим сигналом", – уточнила Юул.

Новини партнерів

Строковик Нацгвардії збив 7 ворожих повітряних цілей
Андрющенко закликав ВІЧ інфікованих маріупольців поділитися кровью з пораненими окупантами

Найпопулярніше за тиждень