Рада закликала посилити санкції проти РФ через війну на Донбасі та анексію Криму

Рада закликала посилити санкції проти РФ через війну на Донбасі та анексію Криму
Читать на русском

Росію знову визнали окупантом

Українські депутати підтримали постанову про засудження збройної агресії Російської Федерації та анексії Криму. Про це повідомляє APnews з посиланням на голосування в ході позачергового засідання парламенту в четвер, 30 квітня.

Так, "ЗА" документ проголосували 309 народних обранців:

  • "Слуга народу" - 221 голос;
  • "Європейська солідарність" - 24;
  • "Голос" - 17;
  • "Батьківщина" - 13;
  • Депутатська група "Довіра" - 12;
  • Депутатська група "За майбутнє" - 11;
  • позафракційні депутати - 11.

Єдина фракція, яка не дала жодного голосу на підтримку, - "Опозиційна платформа - За життя".

Таким чином, Верховна Рада закликала парламенти інших держав і міжнародні організації посилити тиск на РФ, поки Москва не припинить збройну агресію, а також до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, пропонується й надалі не визнавати анексію українського півострова, використовувати всі можливі інструменти для звільнення незаконно утримуваних осіб. Також парламент України закликав посилити санкції відносно російської влади, бойовиків і осіб, які причетні до окупації та анексії українських територій та порушення прав людини.

Як повідомляв APnews раніше, комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва під час засідання у четвер, 23 квітня, ухвалив текст звернення до національних парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей щодо спроб Російської Федерації домогтися послаблення або скасування міжнародних санкцій, запроваджених у відповідь на збройну агресію РФ проти України, під приводом боротьби з пандемією COVID-19.

Новини партнерів

Співачка Оля Полякова зізналася, що вони з дитиною перехворіли коронавірусом в США
Адвокату не вдалося звільнити з-під арешту екс-міністра МЗС Кожару, якого підозрюють у вбивстві

Найпопулярніше за тиждень