Рада ввела відповідальність за порушення правил карантину

Рада ввела відповідальність за порушення правил карантину
Читать на русском

В документі прописана адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації

Верховна Рада України прийняла законопроект №3219, яким, крім іншого, передбачено кримінальну відповідальність за умисне зараження коронавірусом. За законопроект №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)" проголосували 344 народних депутатів.

Порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також в документі прописана адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфіковано хворобою COVID-19, а також підвищення кримінальної - за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Як раніше повідомляв APnews, Кабінет міністрів України в ході засідання прийняв рішення закрити метро в Україні з 18 березня у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Новини партнерів

Кандидатуру Венедіктової на пост генпрокурора підтримали у Раді
Через коронавірус в Україні припинили міжміські та міжобласні пасажирські перевезення

Найпопулярніше за тиждень