Рада на законодавчому рівні звинуватила Януковича у війні на Донбасі та втраті Криму

Рада на законодавчому рівні звинуватила Януковича у війні на Донбасі та втраті Криму
Читать на русском

Документ підтримали 295 народних депутатів.

Верховна рада прийняла постанову, згідно якої Революція гідності - один з ключових моментів українського державотворення і виразник національної ідеї свободи. Про це повідомляє APnews з посиланням на рішення парламенту.

Так, постанова №2739 підтримали 295 народних депутатів.

"Розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності має бути завершено і проведено ефективно. Винуватці повинні постати перед судом і в ході справедливого і неупередженого процесу притягнуті до відповідальності. Подальше зволікання в цьому питанні неприпустимо", - зазначено в документі.

Згідно з текстом постанови, відповідальність за трагічні події Революції гідності, анексію Криму, а також війни і окупації окремих районів Донецької та Луганської областей покладається на колишнього президента Віктора Януковича.

Також парламент засудив протиправну діяльність бійців "Беркут", міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів та інших посадових і службових осіб під час Революції гідності. Відзначається, що їх діяльність завдала непоправної шкоди державі і суспільств

Як раніше повідомляв APnews, ДБР проведе спеціальне розслідування стосовно колишнього командира роти спеціального призначення полку "Беркут", якого підозрюють у скоєнні з іншими правоохоронними органами умисних вбивств 48 осіб і замахів на умисні вбивства 80 осіб у лютому 2014 року.

Новини партнерів

Поламані ребра та набряк мозку: під Одесою підліток до смерті забив свого дядька через зауваження
У Києві потяг розчавив машину з чоловіком: фото

Найпопулярніше за тиждень