Рада призначила Лещенка міністром аграрної політики

Рада призначила Лещенка міністром аграрної політики
Читать на русском

Роман Лещенко раніше обіймав посаду голови Геокадастру

Верховна Рада підтримала призначення Романа Лещенка на пост міністра агарної політики і продовольства. Про це повідомляє APnews з посиланням на засідання парламенту.

Так, за призначення Лещенко проголосували 242 народних депутати.

"Нам потрібна ефективна державна політика в сфері АПК, а також захист інтересів українських виробників. Перший крок - це призначення профільного міністра", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час внесення відповідного подання.

Хто такий Роман Лещенко

Лещенко народився 23 листопада 1988 року в Пеніжкове Черкаської області. Має кваліфікацію магістра права, а також диплом кандидата юридичних наук.

Він обіймав посаду юридичного консультанта компанії OSG Group, а з 2013 року також працював асистентом, доцентом кафедри фінансового права юридичного факультету КНУ ім. Шевченко.

Уже в жовтні 2019 року обійняв посаду уповноваженого президента із земельних питань, а в червні нинішнього року Лещенко отримав пост глави Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як раніше повідомляв APnews, прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс на розгляд Верховної Ради три кандидатури на посади міністрів

Новини партнерів

Вчені дізналися, як знизити ризик зараження жінок COVID-19
Замість капелюха на "головній ялинці" в Києві встановили зірку за 75000 гривень. Фото

Найпопулярніше за тиждень