Рада посилила і ускладнила процес акредитації для журналістів через COVID-19

Рада посилила і ускладнила процес акредитації для журналістів через COVID-19
Читать на русском

Журналістам щодня потрібно буде отримувати разову додаткову перепустку

Голова Верховної Ради вніс зміни в умови акредитації журналістів на засідання парламенту. Зокрема, скорочується кількість представників ЗМІ, які одночасно можуть перебувати у прес-центрі.

Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний портал Верховної Ради України.

Причому наголосили, що журналістам потрібно буде отримати разову додаткову перепустку (але тільки за наявності постійної картки акредитації та документу, що засвідчує особу) у порядку черги. Після закінчення роботи додаткову перепустка обов'язково потрібно буде здати працівникам Управління державної охорони України на виході із будівлі. Видані раніше на час карантину тимчасові картки до будівлі парламенту скасовуються.

Так, на третьому поверсі (прес-центр та ложа преси) передбачено одночасне перебування до 120 представників ЗМІ. А перебування операторів та фотокореспондентів у ложі преси зали засідань Верховної Ради України визначено у кількості 30 осіб з урахуванням дотримання соціальної дистанції у 1,5м.

"На превеликий жаль, окремі корективи у нашу взаємодію вніс карантин, викликаний пандемією COVID-19, та пов'язані з цим незручності у роботі", - пояснили у парламенті.

Та зазначили, що усі провідні телеканали отримають можливість направляти по дві знімальні групи (4 особи), інформаційні агентства – ще додатково штатного фотокореспондента (всього дві особи), інші видання – по одній особі.

Нагадаємо, APnews писав, що Кабмін обмежив кількість учасників масових заходів в Україні.

Новини партнерів

Де дивитися чемпіонський бій Ломаченко - Лопес
Компанія Disney визнала расистськими мультфільми "Дамбо", "Пітер Пен" і "Книга джунглів"

Найпопулярніше за тиждень