Рада може посилити кримінальну відповідальність за експорт протиепідемічних товарів

Рада може посилити кримінальну відповідальність за експорт протиепідемічних товарів
Читать на русском

Члени комітету Ради розглянули підготовлений до другого читання законопроект і рекомендували його ухвалити.

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність за незаконне вивезення з України товарів протиепідемічного призначення.

Про це повідомляє APnews з посиланням на офіційний сайт парламенту.

У повідомлені йдеться, що члени комітету Ради розглянули підготовлений до другого читання законопроект №3271 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення" під час засідання у середу, 15 квітня.

Голова підкомітету Олександр Бакумов доповів про опрацьовані підкомітетом пропозиції, які надійшли від народних депутатів.

Зазначається, що пропозиції зводилися до того, щоб обмежити в певному часі дію цієї законодавчої норми. За словами доповідача, врахувати їх у запропонованому тексті є неможливим, оскільки руйнується мета законопроекту.

"У редакції, прийнятій у першому читанні, проект мав забезпечити запобігання незаконному вивезенню через митний кордон товарів протиепідемічного призначення, коли ситуація не настала, і уряд має право вживати обмеження на експорт, коли ще немає карантину і коли немає надзвичайної ситуації або не введений надзвичайний стан, тобто спрацювати наперед, обмежити експорт протиепідемічних засобів", - вказано у повідомленні.

"За результатами розгляду 13 голосами "за" при 9, що утрималися, прийняли рішення рекомендувати Верховній раді прийняти законопроект №3271 у другому читанні і в цілому з урахуванням пропозицій комітету", - йдеться у повідомленні Ради.

Як повідомляв APnews, з України хотіли вивезти захисні маски на понад півмільйона гривень.

Новини партнерів

Раді запропонували захистити представників ЛГБТ-спільноти штрафами і тюремним строком до восьми років
Екс-главу Інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича викликали на допит в ДБР через тарталетки

Найпопулярніше за тиждень