Путін заявив, що в Україні готують "третю військову операцію" та просять не втручатися

Путін заявив, що в Україні готують "третю військову операцію" та просять не втручатися
Читать на русском

Путін поскаржився, що Москва змушена постійно думати про перспективи своєї безпеки, "жити з огляду на те, що відбувається в Україні".

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні нібито готують "третю військову операцію" на території окупованих Донецької та Луганської областей. За його словами, Україна попросила РФ у це не втручатися.

Про це він сказав під час пресконференції, пише APnews.

"Нам кажуть "війна, війна, війна". Складається враження, що в Україні готують третю військову операцію. Нас попереджають: не втручайтесь, не захищайте цих людей, а втрутитесь і захищатимете — ось такі нові санкції підуть. І готуються, можливо, до цього. Ми маємо реагувати", - зазначив Путін.

За словами Путіна, Москва змушена постійно думати про перспективи своєї безпеки, "жити з огляду на те, що відбувається в Україні" і "дивитися, коли довбануть".

"Ви уявляєте, як в історичній перспективі Росія має жити далі? Весь час з огляду на те, що там відбувається, які нові системи озброєнь поставлені. А потім під прикриттям цих нових систем озброєння штовхнути радикалів і на розв'язання питань на Донбасі озброєним шляхом, і по Криму", - вважає Путін.

Як стверджує президент РФ, проблема України полягає у тому, що вона відмовляється від виконання мінських угод. Сам він вважає їх єдиним можливим варіантом врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше APnews повідомляв, Путін не може дати гарантій про ненапад на Україну через "неприйнятний рух НАТО на Схід".

Новини партнерів

"Приїхав вчити українську": африканець намагався "купити" пропуск в Україну на кордоні
Верховний суд викликав Зеленського на засідання за позовом Порошенка

Найпопулярніше за тиждень