Путін заявив, що вода в Криму є, але нею ні в Україні, ні в СРСР не займалися

Путін заявив, що вода в Криму є, але нею ні в Україні, ні в СРСР не займалися
Читать на русском

Володимир Путін запевнив, що Москва не буде економити на фінансуванні анексованого Криму

Прісної води в анексованому Криму досить, тому проблеми з водопостачанням тимчасові. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента Російської Федерації Володимира Путіна.

За його словами, проблема водопостачання в включеному РФ Криму полягає в інфраструктурі.

"У Криму зараз виробляються геологічні дослідження. Сподіваюся, Севастополь найближчим часом обмежень по воді відчувати не буде, але це стосується всього Криму. Судячи з усього, запасів хорошою прісної води в Криму досить, просто за радянських часів, а тим більше під час, коли Крим входив до складу України, не займалися. Зараз ці роботи ведуться широко. Один з напрямків було опріснення, але це можна зробити тільки точково, тому що опріснення досить дороге задоволення, а це може лягти в тариф, а керівники регіону вважають, що для широкого застосування це не ефективно", - зазначив Путін.

При цьому він заявив, що в прилеглій до анексованого Криму акваторії Азовського моря, під землею можуть бути великі запаси прісної води.

"Для Криму є ще одна новація. Фахівці кажуть, що в прилеглих до Криму акваторії Азовського моря, а точніше під Азовським морем можуть бути дуже великі запаси дуже хорошою прісної води. Можу сказати, що проблему ми вирішимо, необхідні кошти виділяються, на цьому економити держава не буде", - підсумував президент РФ.

Як раніше повідомляв APnews, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що під його керівництвом і далі буде продовжуватися і нарощуватися підтримка "республік" Донбасу. За його словами, українській владі не вистачає "політичної мужності".

Новини партнерів

Кафе і ресторани – не основне джерело зараження COVID-19 у Києві – Рубан
У Харкові стоянка для "лосів та оленів" знайшла перших "клієнтів": фото

Найпопулярніше за тиждень