Проти зриву та затягування: в Раді зареєстрували законопроект для спрощення розгляду законів

Проти зриву та затягування: в Раді зареєстрували законопроект для спрощення розгляду законів
Читать на русском

Депутати вважають, що це допоможе уникнути штучного затягування розгляду законопроектів

Народні депутати від фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв, Вікторія Сюмар та Ростислав Павленко внесли до Верховної Ради законопроект, який спрощує розгляд проєктів до законів з великою кількістю правок. Про це повідомляє APnews з посиланням на текст законопроекту "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні" №3313, який розміщено на сайті парламенту.

Депутати запропонували доповнити статтю 120 Регламенту тим, що Верховна Рада може прийняти процедурне рішення про розгляд відхилених головним комітетом пропозицій, поправок без обговорення, якщо до другого читання законопроекту подається понад 2 тисячі поправок.

Якщо таке рішення буде ухвалено, кожна депутатська фракція отримує право на виступ до 10 хвилин, а позафракційні депутати, які мають зареєстровані поправки, - до трьох хвилин.

Депутати вважають, що це допоможе уникнути штучного затягування розгляду законопроектів.

Відомо, що раніше депутати подали до законопроєкту про відкриття ринку землі понад 4 тисячі правок, через що розгляд затягнувся на декілька місяців.

Як раніше повідомляв APnews, прем'єр-міністра Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів України запропонував збільшити видатки на пенсійне забезпечення в державному бюджеті на 2020 рік на 19,7 мільярда гривень.

Новини партнерів

У Зеленського назвали точні терміни обміну полоненими: домовленості по спискам досягнуті
Кількість хворих на Львівщині зросла: за добу підтвердили ще 11 випадків Covid-19

Найпопулярніше за тиждень