Протестуючі перевізники не пропустили автомобіль Суркіса, який їхав на кладовище до Лобановського

Протестуючі перевізники не пропустили автомобіль Суркіса, який їхав на кладовище до Лобановського
Ексклюзив
Читать на русском

Сьогодні, 13 травня, виповнилося 18 років з дня смерті тренера київського Динамо, збірної СРСР і збірної України Валерія Лобановського

Через карантин в Україні 13 травня під Кабміном протестували перевізники. Їм здається несправедливим те, що міжнародні та міжобласні перевезення дозволені, згідно з рішенням Кабміну, тільки на 4 етапі пом'якшення карантинних заходів.

Оскільки ніхто з уряду до них не вийшов протягом всього дня, вони вирішили перекрити вулицю Грушевського в Києві і не пропускати проїжджаючі автомобілі. У числі тих, кому сьогодні не вдалося проїхати по Грушевського через протест, опинився і почесний член УЄФА Григорій Суркіс. Про це кореспондент APnews повідомив з місця подій.

"Дозвольте проїхати на кладовище. Я їду до Лобановського, хочу віддати йому данину і покласти квіти на могилу", - звернувся до протестуючих Суркіс. Відзначимо, що сьогодні, 13 травня, виповнилося 18 років з дня смерті тренера київського Динамо, збірної СРСР і збірної України Валерія Лобановського.

Деякі протестувальники згодні були пропустити Суркіса, але більшість все ж були проти. Вони навіть звернулися до нього з проханням про допомогу. На що Суркіс попросив письмове звернення, а після - пообіцяв передати його Президенту і голові ВР.

"Я вірю вам, бо ви робите корисну справу для своєї держави і для своїх сімей, а значить - і для мене", - заявив Суркіс.

Після цього охоронець записав телефон одного з керівників мітингу. "Я даю вам слово честі, що завтра я донесу вашу прохання влади. Я б це зробив, навіть якби ви мене не пустили ", - сказав Суркіс. Після чого перевізники погодилися його пропустити. Однак кілька людей все ж були проти.

"А чого його пропускати? Нічого він не донесе, ми самі все донесемо. Чому ми інших не пропустили, а його пропустили? Хто він такий? У мене на Байковому лежить свекор і свекруха, я не могла туди поїхати на проводи, тому що вони захопили владу ", - відреагувала одна з мітингувальників. Після чого Суркіс сказав "дякую", розвернувся і поїхав в об'їзд.

Раніше APnews писав, що Радуцький пообіцяв допомогти перевізникам почати роботу на карантині, але за однієї умови.

Читайте також:
Нікого не пропускали і вимагали роботу: в Києві перевізники влаштували масштабний мітинг

Новини партнерів

Скандальний еколог та нові обличчя: Кабмін прийняв ряд кадрових рішень
Нікого не пропускали і вимагали роботу: в Києві перевізники влаштували масштабний мітинг

Найпопулярніше за тиждень