Прокуратура нагрянула з обшуком в КП "Київський метрополітен" через фінмахінації при будівництві метро на Виноградар

Прокуратура нагрянула з обшуком в КП "Київський метрополітен" через фінмахінації при будівництві метро на Виноградар
Читать на русском

За попередніми даними, сума збитків становить 9 млн гривень.

Київська міська прокуратура спільно з ГУ Державної фіскальної служби України проводить обшук в офісному приміщенні КП "Київський метрополітен". Обшуки тривають в рамках справи про ухилення від сплати податків під час будівництва лінії метро на Виноградар.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури, передає APnews.

"Згідно з матеріалами слідства, посадові особи ПАТ "Київметробуд" за замовленням генпідрядника КП "Київський метрополітен" протягом 2020 року здійснювали роботи по будівництву Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" в м.Києві. При цьому ПАТ "Київметробуд" замовляло роботи по ремонту обладнання у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, сума збитків становить 9 млн гривень.

Також повідомляється, що ПАТ "Київметробуд" здавало в оренду афільованому підприємству власні виробничі потужності, на яких фактично самим комунальним підприємством виготовлялися залізобетонні конструкції, а бюджетні кошти перераховувалися на афілійована підприємство.

Так, на підставі постанови суду розпочато проведення обшуку в офісному приміщенні КП "Київський метрополітен" з метою відшукання фінансових документів і фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення.

Розпочато кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) КК України.

Як повідомляв APnews, ДБР з самого ранку 13 травня нагрянули з обшуками в будинок Тупицького.

Читайте також:

Новини партнерів

У Києві вартість проїзду в маршрутках хочуть підняти до 10 грн
Путін увійшов до списку кандидатів на Нобелівську премію миру 2021

Найпопулярніше за тиждень