Профільний комітет Ради завернув всі спроби узаконити лобізм в Україні

Профільний комітет Ради завернув всі спроби узаконити лобізм в Україні
Читать на русском

Мова йде про законопроекти №№ 3059, 3059-1, 3059-2, 3059-3, які перебували на розгляді Комітету правової політики ВР.

Комітет правової політики Верховної Ради України відхилив усі пропозиції та законопроекти про інституціоналізацію лобістської діяльності в Україні.

Про це розповів народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура, передає APnews.

За його словами, у чинної влади недостатньо політичної волі, щоб наважитися на схвалення таких ініціатив.

"Профільний комітет правової політики відхилив усі пропозиції, законопроекти про інституціоналізацію лобістської діяльності в Україні, в тому числі і поданий мною проект закону.

Лобізм це як ховрах: ми всі його не бачимо, а він є. Чого немає у цього парламентського скликання -так це політичної волі з цього питання", - наголосив "слуга народу".

Зокрема, йдеться про законопроекти №№ 3059, 3059-1, 3059-2, 3059-3, які перебували на розгляді профільного комітету з питань правової політики парламенту.

У пояснювальній записці до одного із відхилених законопроектів підкреслюється, що на сьогодні інститут лобізму існує майже в кожній цивілізованій країні світу, однак рівень деталізації законодавства в цій сфері в різних країнах дуже відрізняється.

"Прикладом та "еталоном" законодавчого врегулювання та контролю процедури лобізму у світі є законодавство США.

Лобісти за кордоном працюють відкрито, діють в рамках законодавства, відкрито приймають безпосередню участь у процесі законотворчості та впливають на управлінські процеси. Сучасний лобіст — освічений, високооплачуваний фахівець у сфері державної політики, діяльність якого спрямована на те, щоб вплинути на законодавчий та управлінський процес", - йдеться у документі.

Новини партнерів

В США заперечують, що дозволили будувати американські вертольоти "Ірокези" під Одесою
Під Кропивницьким шахраї створювали фейкові органи місцевої влади

Найпопулярніше за тиждень